Redactie - Fictie - Bladerbeer

Ga naar de inhoud

Redactie - Fictie

Redactie
De gunsteling van Saskia Profijt, uitgegeven door Nieuw Amsterdam. Deze historische roman met het verhaal van een onmogelijke liefde is geïnspireerd op een 16e-eeuws koningsdrama en recente gebeurtenissen in de Britse politiek. Ook voor mij als tekstredacteur een spannende ervaring.

'Je commentaar was to-the-point, en ik begreep precies wat je bedoelde.'
Op zoek van Amy Bloom, uit het Engels vertaald door Paul Syrier, uitgegeven door Nieuw Amsterdam.
Het viel niet altijd mee om m’n aandacht bij 'de punten en komma's' te houden tijdens de tekstredactie van dit hartverscheurende verhaal van een Joods-Russische immigrante in het New York van de jaren twintig.
Samenstelling literaire bloemlezing voor uitgeverij Byblos: Shanghai Blues. China na de dood van Mao, met bijdragen van o.a. Gao Xiaosheng, Su Shu-yang en Wang Meng. Elk verhaal of romanfragment is voorzien van een korte inleiding.


Samenstelling literaire bloemlezing voor uitgeverij Byblos: Echte vrouwen beminnen anders. Hartstochtelijke verhalen, met bijdragen van o.a. Marguerite Duras, Rita Mae Brown en Belle van Zuylen.


Gemiste tijd. Een liefdesgeschiedenis, van Danny Scheinmann, uit het Engels vertaald door Paul van der Lecq, uitgegeven door Nieuw Amsterdam.
De roman is gebaseerd op het ware verhaal van Danny Scheinmanns grootvader en laat zien dat liefde alles overwint.
Vossenweg 31 - 6721 BM Bennekom
telefoon 0318 769318
Terug naar de inhoud