Redactie - Fictie: voorbeelden - Bladerbeer

Ga naar de inhoud

Redactie - Fictie: voorbeelden

Redactie
De gunsteling van Saskia Profijt, uitgegeven door Nieuw Amsterdam. Deze historische roman met het verhaal van een onmogelijke liefde is geïnspireerd op een 16e-eeuws koningsdrama en recente gebeurtenissen in de Britse politiek. Ook voor mij als tekstredacteur een spannende ervaring.

'Je commentaar was to-the-point, en ik begreep precies wat je bedoelde.'
Op zoek van Amy Bloom, uit het Engels vertaald door Paul Syrier, uitgegeven door Nieuw Amsterdam.
Het viel niet altijd mee om m’n aandacht bij 'de punten en komma's' te houden tijdens de tekstredactie van dit hartverscheurende verhaal van een Joods-Russische immigrante in het New York van de jaren twintig.
Impact factor van Paul Brand, uitgegeven door Nieuw Amsterdam: een literaire thriller die zich afspeelt in de wereld van medisch onderzoek. Ik had het soms even afstand nodig om te kunnen blijven kijken met de ogen van een redacteur…

‘Hartelijk dank voor je goede werk en je ontzettend kritische oog! Je hebt er nog een aantal belangrijke oneffenheden uitgehaald. We zijn blij met je waardevolle opmerkingen en verbeteringen.’
Geestverschijning van Tristan Hughes, uit het Engels vertaald door Karina van Santen, uitgegeven door Nieuw Amsterdam.

Drie volwassenen gaan terug naar het verleden om een verdrietige gebeurtenis uit hun jeugd onder ogen te zien. Een verhaal over vriendschap.
Gemiste tijd. Een liefdesgeschiedenis, van Danny Scheinmann, uit het Engels vertaald door Paul van der Lecq, uitgegeven door Nieuw Amsterdam.

De roman is gebaseerd op het ware verhaal van Danny Scheinmanns grootvader en laat zien dat liefde alles overwint.
Samenstelling literaire bloemlezing voor uitgeverij Byblos: Shanghai Blues. China na de dood van Mao, met bijdragen van o.a. Gao Xiaosheng, Su Shu-yang en Wang Meng. Elk verhaal of romanfragment is voorzien van een korte inleiding.


Samenstelling bloemlezing voor uitgeverij Byblos: Tot het uiterste. Over halsbrekende afdalingen, halve calamiteiten en gevaarlijke reddingsoperaties, met bijdragen van o.a. Catriona Brass en Joe Simpson.
Samenstelling literaire bloemlezing voor uitgeverij Byblos: Echte vrouwen beminnen anders. Hartstochtelijke verhalen, met bijdragen van o.a. Marguerite Duras, Rita Mae Brown en Belle van Zuylen.


telefoon: 0318-769318 of 06-48099028
Terug naar de inhoud