Redactie - Informatie: voorbeelden - Bladerbeer

Ga naar de inhoud

Redactie - Informatie: voorbeelden

Redactie
Drie boekjes in de serie Vertel eens…, uitgegeven door Ars Scribendi. Ik deed de eindredactie van de vertaalde tekst uit het Engels.
Van de serie Levenscyclus van uitgeverij Ars Scribendi verzorgde ik samen met Annet Huizing de eindredactie van de vertaalde tekst van zes boekjes, geschreven door Camilla de la Bédoyère: Van ei tot slang, Van ei tot kip, Van ei tot bij (hier alle drie afgebeeld), Van ei tot haai, Van zaad tot zonnebloem, en Van Joey tot kangoeroe.
Dierenplas
Dierenplas! Weet jij welk beest het was? van Paul Mason & Tony de Saulles, uitgegeven door Ars Scribendi. Dit boek is de opvolger van Dierenpoep! Welk beest is hier geweest? en staat vol verrassende feiten.
Ik was verantwoordelijk voor de eindredactie van deze drie titels van uitgeverij Mo’media: twee boekjes met stadswandelingen, en een boekje met fietsroutes inclusief routebeschrijvingen op cd-rom, in samenwerking met Natuurmonumenten. De redactie van deze gidsen was voor mij als redacteur ook rijk aan ontdekkingen.

Helen met bloemenenergie
Helen met bloemenenergie van Maria Kivits, uitgegeven door Akasha. In dit mooi geïllustreerde boek zijn eenvoudig toepasbare oefeningen opgenomen. Als redacteur had ik de dankbare taak de taal van de bloemen maximaal te laten spreken.
Bier, onder redactie van Michael Jackson en uitgegeven door Unieboek. Van pilsener tot feestbok – over hoppige neuzen, gebrande karamel en vluchtige perenaroma's. De Bladerbeer deed voor deze vertaalde gids de leescorrectie.
Verkopen op internet van M. Schaap, Bruna Uitgevers. Het boek geeft uitleg over veilingsites, en laat ook zien hoe je een eigen webwinkel maakt.
Redactie van het boek Vrij van verslaving van Deepak Chopra voor uitgeverij Servire.
telefoon: 0318-769318 of 06-48099028
Terug naar de inhoud