Redactie - Informatie - Bladerbeer

Ga naar de inhoud

Redactie - Informatie

Redactie
Van de serie Levenscyclus van uitgeverij Ars Scribendi verzorgde ik samen met Annet Huizing de eindredactie van de vertaalde tekst van zes boekjes, geschreven door Camilla de la Bédoyère: Van ei tot slang, Van ei tot kip, Van ei tot bij (hier alle drie afgebeeld), Van ei tot haai, Van zaad tot zonnebloem, en Van Joey tot kangoeroe.
Drie boekjes in de serie Vertel eens…, uitgegeven door Ars Scribendi. Ik deed de eindredactie van de vertaalde tekst uit het Engels.

Drie titels in de serie Mijn huisdier, uitgegeven door Ars Scribendi. Samen met Annet Huizing deed ik de eindredactie van de vertaalde tekst van zes boekjes. De drie andere Huisdier-boekjes die we redigeerden (hier niet afgebeeld) zijn: Vis, Fret en Cavia.

Ik was verantwoordelijk voor de eindredactie van deze drie titels van uitgeverij Mo’media: twee boekjes met stadswandelingen, en een boekje met fietsroutes inclusief routebeschrijvingen op cd-rom, in samenwerking met Natuurmonumenten. De redactie van deze gidsen was voor mij als redacteur ook rijk aan ontdekkingen.
Het Bomen Bloemen Beesten Buitenboek
Het BomenBloemenBeestenBuitenboek van Karsten en Roos door Annet Huizing, met illustraties van Margot Westermann, van Jan van Arkel en De Graaff. Dit boek met natuurplezier voor peuters en kleuters is door mij met veel plezier geredigeerd.
Helen met bloemenenergie
Helen met bloemenenergie van Maria Kivits, uitgegeven door Akasha. In dit mooi geïllustreerde boek zijn eenvoudig toepasbare oefeningen opgenomen. Als redacteur had ik de dankbare taak de taal van de bloemen maximaal te laten spreken.
Bier, onder redactie van Michael Jackson en uitgegeven door Unieboek. Van pilsener tot feestbok – over hoppige neuzen, gebrande karamel en vluchtige perenaroma's. De Bladerbeer deed voor deze vertaalde gids de leescorrectie.
Zoek jongeren op waar ze te vinden zijn: brochure van Stade Advies, landelijk adviesbureau voor de sociale sector. Beknopte methodiekbeschrijving, gebaseerd op ervaringen van jongerenwerkers.
Verkopen op internet van M. Schaap, Bruna Uitgevers. Het boek geeft uitleg over veilingsites, en laat ook zien hoe je een eigen webwinkel maakt.
Redactie van het boek Vrij van verslaving van Deepak Chopra voor uitgeverij Servire.
Samenstelling bloemlezing voor uitgeverij Byblos: Tot het uiterste. Over halsbrekende afdalingen, halve calamiteiten en gevaarlijke reddingsoperaties, met bijdragen van o.a. Catriona Brass en Joe Simpson.
Vossenweg 31 - 6721 BM Bennekom
telefoon 0318 769318
Terug naar de inhoud